Otse põhisisu juurde

Džunglist tagasi!

Issand kui imelik, lülitasin just enda MP3 sisse ja tõmbasin kõrvaklapid pähe ning sealt hakkas kõrvadesse voolama igasugust muusikat. Muusikat, mis on pärit igast maailmanurgast.
Panin pea tühjaks saanud läptopi aku vooluvõrku ning arvutipilt on taas eredam. Mõlemad telefonid on sees ja me oleme igal hetkel kättesaadavad. Digifotoaparaatide akud laevad ennast järgmisteks elamusteks.

Me olime tsivilisatsioonist eemal vaid kolm päeva, aga jõudsin linnulaulu ja konnakrooksumisega ära harjuda. Jõudsin harjuda sellega, et kui kell 6 õhtul läheb džunglis pimedaks, siis ongi päev läbi. Küünlaid ei raisata tühja-tähja peale, sest need on kulda väärt. Magatakse kivikõvade bambuslavatsite peal ja voodipesu ei ole vaja.

Kui pimedaks läheb, käiakse oma ihuhädasid kus iganes tegemas. Hommikul varakul ärgatakse meessoost kana kiremise peale. Ihu pestakse öösel kaussi sadanud või otse jõest tulnud veega. Õhtust valmistatakse metsast korjatud viljadest. Kõrvale juuakse gingeri või sidrunitaime teed.Soovimatuid putukaid aetakse magamiskohast minema öö läbi tossava puuhaluga.

Kohad, mida me kolme päeva jooksul külastasime, tõestasid meile seda, et inimene on igasugustes tingimustes hakkama saanud. Ja saab hakkama tõenäoliselt ka edaspidi. Juhul muidugi, kui jääaega ei tule.

Kahju on ainult sellest, et tsivilisatsioon on meid oma müraga ära lämmatanud ja me ei oskagi teistmoodi- appi, appi, mis saab, kui ma olen kaks päeva levist väljas? Kas ma siis üldse olen olemas, kui ma olen "levist väljas"?

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Vene köögi lemmikumad road: sõrnikud

Mees on heategevuslikul viktoriinil, laps sättis end magama ja koer tuulutab jalgu taeva poole hoides oma kõhualust. Kellelgi neist pole mulle ühtegi pretensiooni ning otsustasin  õhtusöögiks midagi naiselikku, lihtsat ja minevikuhõngulist teha.  Kapis oli kodujuustu, munasid, jahu, suhkrut, soodat, äädikat ja vanillisuhkrut ehk kõik vajalikud komponendid, et valmistada lapsepõlves tihti söödud tvoroznikuid (kutsutakse ka sõrnikeks). Minu meelest asendab Austraalias saadaolev kodujuust ( cottage cheese ) suurepäraselt originaalretseptis kasutatavat kohupiima. Kuna ta on meil siin selline vedelavõitu, siis peab rohkelt jahu panema, et asi kotletina koos püsiks ja ilusti läbi praeks.   Kahjuks pole sõrnikute ajaloost kuigi palju teada, teatakse vaid nii palju, et esimese sõrniku valmistas keegi slaavlane. Sõrnikud kuuluvad ju korraga Valgevene, Ukraina ja Vene köögi toitude hulka. Miks kaks nime? Just sellepärast, et vanasti ei tuntud sellist piimatoodet nagu tvor...

Esmamulje Austraalia lasteaiast seestpoolt

Ma ei teagi täpselt, kust alustada oma esimeste tööpäevade muljete vahendamisega. Kas kõige hullemast või totaalselt vaikida ning lapsevanemaid Austraalia lasteaia sisekliima kirjeldamisega mitte šokeerida? Ma tahtsin tegelikult juba esimesel päeval end virtuaalsele paberile välja elada, aga siis olin vaimselt nii läbi, ja ikka kaalutlesin sisemuses - kas peaks selle tõe avalikkuse ette paiskama? Nimesid ma muidugi ei nimeta, üldistada ka ei saa, sest hetkel olen vaid ühes päevahoius/lastekeskuses töötanud ja kindlasti nende keskuste kvaliteeditasemed varieeruvad tugevalt. Võivad olla nagu öö ja päev! Minu oma on siis väga-väga tume öö. Nii tume, et isegi kobades väljapääsu ei leia!  Rääkides esmamuljest, siis pean välja tooma sellise tõsiasja, et minu lasteaia kõrval asub ALKOHOLIPOOD. Saate aru, drive-in alkopood on kohe lasteaia kõrvalhooneks. See üllatas mind väga, sest lasteaed, kus ma siis praktikat teen, asub vaikses Austraalia magalarajoonis, kus teisi poode ja muid as...

Tai puuviljade valikust: rambutanid, mangustanid ja muud pudulojused

Eraldi peatüki otsustasin pühendada Tai puuviljadele, sest need väärivad kajastamist. Keskmiselt värskete puuviljade turult võib leida muuhulgas ka selliseid Eestis tuntud puuvilju nagu: banaan, arbuus, mango, kiivi, papaia, ananass, mandariin, pomelo,viinamari, õun (viimased tunduvad neil sisse imporditud, sest igal pool, kus õunu müüakse, on nad sellistes ümbristes ja karpides nagu oleks kuskilt mujalt sisse toodud). Need teada tuntud puuviljad moodustavad kõigest valikust heal juhul ühe kolmandiku. Ülejäänud on: rambutanid,mangustanid, longanid, duurianid, guajaavid, noinad, lam-jaid, Tai kiivid ja muud taolised puuviljad, mida me nägime esimest korda elus. Maitse üle ei vaielda, vaid kakeldakse. Reisi alguses eksperimenteerisime puuviljadega päris tihti, ostsime seda ja toda, kolmandat ja neljandat, kulutades puuviljade peale (mis meeste meelest pole mingi toit!) sajad bahtid. Kui hotelli jõudsime ja puuviljad ära maitsesime, veendusime, et jääme siiski klassikaliste puuviljade ...