Otse põhisisu juurde

Multikulti Melbourne moodi

Elame multikultuurses keskkonnas. Multikultuurselt.

Sööma õhtuks aasiapäraseid riisinuudleid kookospiimakanasupi ja roheliste ubadega, ampsame kõrvale Lähis-Ida leiba, lürpame kõrvale Austraalia punast, vaatame SBS-st Ungari filmi, kuulame raadiost mandariinikeelseid uudiseid, pidutseme Iiri sõpradega Kreeka baaris, skaibime Euroopa riikidega (seda veel erinevates Euroopa keeltes ja erinevatel kellaaegadel), peseme juukseid Bulgaarias "villitud" šampoonidega, suhtleme Itaalia, Makedoonia, Serbia ja Saksamaa kolleegidega rahvustele iseäraste ja omapäraste aktsentidega( inglise keeles), loeme Eesti uudiseid..
Ühesõnaga. Tähendab kahega. 
Elame Melbournes. 
Elu keeb ja seda nimekirja võiks veel väga pikalt edasi kirjutada.

Meil oli täna väga maitsev õhtusöök. Tahame, et teil oleks ka. 
Kui hangest välja saate ja poeni jõuate, siis...
soovitame osta poest kookospiima või kookospiimamassi. Kahele piisab 400 ml kookospiimast või -massist.
700 g kanafileed.
Käputäis aedubasid.
200 g riisinuudleid. 
1,5 sibulat.
1-2 porksi.

Tükeldada kana.  Neile, kellele ei meeldi toores liha soovitame tükeldatud kanafileed hoolikalt praadida. Seejärel suunduda prügikasti juurde ja puhastada sellesse sibul koortest paljaks. 
Kui sibul paljas, tükelda see rõngasteks, viiludeks, kuubikuteks või mis iganes kujunditeks soovid.  

Lisa sibul, riivitud porgand, kookospiim ja hoolikalt pestud ning väiksemateks tükkideks lõigatud aedoad pannile (muideks siit kaugelt tundub "aedoad" kuidagi ebamaise- tulnuka sõnana), pruunistatud kana juurde.  

Ütle maagilised sõnad, et asi õnnestuks.
Ah jaa, kui asi kärssama kisub, pane oliivõli pannile.
See aitab peaaegu alati. 
Hauta kõiki koostiselemente koos pannil ümisedes kaasa viisi "Forever young".
Madalal temperatuuril. 

Ja samal ajal võib juba riisinuudleid keetma hakata. 
Pott tulele, vesi keema, nuudlid sisse kuni 10 minutiks. Nuudlid valmis, kurna välja. Nuudlikeeduvesi kraanikausist alla.

Serveeri supikausis väga näljasele ja väsinud elukaaslasele.

(Kahjuks ei jõudnud söögist pilti teha)

Kommentaarid

  1. Proovin kindlasti järgi, tänud!

    Annan sulle ka vastu meie külalistemaja firmaroo retsepti, mida koguaeg nõutakse.

    Kalasupp

    Lase vesi keema, sulata sisse sulatatud juust 2 karpi vähemalt, lisa porgandid, kartul, porru, siis kookoshelbed (pool pakki vähemalt), maitsesta Vegetaga (juurvilja puljong- pulber) või siis Knorri vedela puljongiga, kalamaitseainega, sidrunimahla sorts, tilli või peterselli kamaluga ja lõpuks tükeldatud kala sisse. Forelli asemel võib olla ükskõik mis kala, olen teinud ka ilma kalata taimetoitlastele.

    Oluline on just sulatatud juust, tugeva maitsega puljong ja kookoshelbed.

    Olge tublid:)

    VastaKustuta
  2. Maris, aitääääh!
    Muideks see sinu pakutud kukeseenepitsa oli ka äärmiselt hea maitsega. Seda vist on Austraalias päris raske järgi teha.

    Ma just koostan meie nädala söögikava, täna ostame terveks nädalaks kogu nädala söögivaru kokku ja teen nimekirja vajalikest algmaterjalidest.
    Proovin seda kalasuppi teha. Juba täna.

    VastaKustuta
  3. Ei ole sel pizzal midagi erilist, mida mujalt ei saa:) Võib kasutada šampinjone ka ju, lihtsalt singi ja sibulaga läbi praadida. Taigna peale määrisin adzikat, mingi chilli kaste ajab ehk ka asja ära. Paprikat ja juustu ka ning ongi valmis.
    Taigen oli see valmis pulber kuhu peab ainult vett juurde panema.

    Ma kavatsen homme minna nädala sööki ostma, siis katsetan sinu retsepti ka ära.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Vene köögi lemmikumad road: sõrnikud

Mees on heategevuslikul viktoriinil, laps sättis end magama ja koer tuulutab jalgu taeva poole hoides oma kõhualust. Kellelgi neist pole mulle ühtegi pretensiooni ning otsustasin  õhtusöögiks midagi naiselikku, lihtsat ja minevikuhõngulist teha.  Kapis oli kodujuustu, munasid, jahu, suhkrut, soodat, äädikat ja vanillisuhkrut ehk kõik vajalikud komponendid, et valmistada lapsepõlves tihti söödud tvoroznikuid (kutsutakse ka sõrnikeks). Minu meelest asendab Austraalias saadaolev kodujuust ( cottage cheese ) suurepäraselt originaalretseptis kasutatavat kohupiima. Kuna ta on meil siin selline vedelavõitu, siis peab rohkelt jahu panema, et asi kotletina koos püsiks ja ilusti läbi praeks.   Kahjuks pole sõrnikute ajaloost kuigi palju teada, teatakse vaid nii palju, et esimese sõrniku valmistas keegi slaavlane. Sõrnikud kuuluvad ju korraga Valgevene, Ukraina ja Vene köögi toitude hulka. Miks kaks nime? Just sellepärast, et vanasti ei tuntud sellist piimatoodet nagu tvor...

Tai puuviljade valikust: rambutanid, mangustanid ja muud pudulojused

Eraldi peatüki otsustasin pühendada Tai puuviljadele, sest need väärivad kajastamist. Keskmiselt värskete puuviljade turult võib leida muuhulgas ka selliseid Eestis tuntud puuvilju nagu: banaan, arbuus, mango, kiivi, papaia, ananass, mandariin, pomelo,viinamari, õun (viimased tunduvad neil sisse imporditud, sest igal pool, kus õunu müüakse, on nad sellistes ümbristes ja karpides nagu oleks kuskilt mujalt sisse toodud). Need teada tuntud puuviljad moodustavad kõigest valikust heal juhul ühe kolmandiku. Ülejäänud on: rambutanid,mangustanid, longanid, duurianid, guajaavid, noinad, lam-jaid, Tai kiivid ja muud taolised puuviljad, mida me nägime esimest korda elus. Maitse üle ei vaielda, vaid kakeldakse. Reisi alguses eksperimenteerisime puuviljadega päris tihti, ostsime seda ja toda, kolmandat ja neljandat, kulutades puuviljade peale (mis meeste meelest pole mingi toit!) sajad bahtid. Kui hotelli jõudsime ja puuviljad ära maitsesime, veendusime, et jääme siiski klassikaliste puuviljade ...

Tutvumine maailma suurimate roomajatega

Siiani olime soolavee krokodille (Crocodylus porosus) näinud vaid muuseumis topise ning looduspargis akvaariumisse pistetud kujul. Kolmapäeval otsustasime nende kurikuulsate elukatega lähemalt tutvuda ja sõitsime Darwinist välja Adelaide Riverile. Seal pakub mitu erinevat ettevõtet niinimetatud hüppavate krokodillide kruiise. Turistikas küll, aga tundus parim viis nende olendite nägemiseks vabas looduses. Soolavee krokodillid on maailma suurimad roomajad. Isasloomad võivad kasvada rohkem, kui 6 meetri pikkuseks ning kaaluda üle 1200 kg. Suurim mõõdetud emasloom on 4,2 meetri pikkune. Soolavee krokodillide populatsioon on küll ohustatud või ka juba hävinud Kagu-Aasia riikides ja Indias, kuid Põhja-Austraalia ja Paapua Uus- Guinea aladel see liik ohustatud ei ole.  Oletatavasti elab Austraalia rannikualal, Broomeist kuni Queenslandini enam kui 100 000 täiskasvanud isendit. Wet seasoni ehk vihmaperioodil liiguvad krokodillid jõgesid ja ojasid mööda sisemaale ja neid võib kohata mer...