Elame multikultuurses keskkonnas. Multikultuurselt.
Sööma õhtuks aasiapäraseid riisinuudleid kookospiimakanasupi ja roheliste ubadega, ampsame kõrvale Lähis-Ida leiba, lürpame kõrvale Austraalia punast, vaatame SBS-st Ungari filmi, kuulame raadiost mandariinikeelseid uudiseid, pidutseme Iiri sõpradega Kreeka baaris, skaibime Euroopa riikidega (seda veel erinevates Euroopa keeltes ja erinevatel kellaaegadel), peseme juukseid Bulgaarias "villitud" šampoonidega, suhtleme Itaalia, Makedoonia, Serbia ja Saksamaa kolleegidega rahvustele iseäraste ja omapäraste aktsentidega( inglise keeles), loeme Eesti uudiseid..
Ühesõnaga. Tähendab kahega.
Elame Melbournes.
Elu keeb ja seda nimekirja võiks veel väga pikalt edasi kirjutada.
Meil oli täna väga maitsev õhtusöök. Tahame, et teil oleks ka.
Kui hangest välja saate ja poeni jõuate, siis...
soovitame osta poest kookospiima või kookospiimamassi. Kahele piisab 400 ml kookospiimast või -massist.
700 g kanafileed.
Käputäis aedubasid.
200 g riisinuudleid.
1,5 sibulat.
1-2 porksi.
Tükeldada kana. Neile, kellele ei meeldi toores liha soovitame tükeldatud kanafileed hoolikalt praadida. Seejärel suunduda prügikasti juurde ja puhastada sellesse sibul koortest paljaks.
Kui sibul paljas, tükelda see rõngasteks, viiludeks, kuubikuteks või mis iganes kujunditeks soovid.
Lisa sibul, riivitud porgand, kookospiim ja hoolikalt pestud ning väiksemateks tükkideks lõigatud aedoad pannile (muideks siit kaugelt tundub "aedoad" kuidagi ebamaise- tulnuka sõnana), pruunistatud kana juurde.
Ütle maagilised sõnad, et asi õnnestuks.
Ah jaa, kui asi kärssama kisub, pane oliivõli pannile.
See aitab peaaegu alati.
Hauta kõiki koostiselemente koos pannil ümisedes kaasa viisi "Forever young".
Madalal temperatuuril.
Ja samal ajal võib juba riisinuudleid keetma hakata.
Pott tulele, vesi keema, nuudlid sisse kuni 10 minutiks. Nuudlid valmis, kurna välja. Nuudlikeeduvesi kraanikausist alla.
Serveeri supikausis väga näljasele ja väsinud elukaaslasele.
(Kahjuks ei jõudnud söögist pilti teha)
Proovin kindlasti järgi, tänud!
VastaKustutaAnnan sulle ka vastu meie külalistemaja firmaroo retsepti, mida koguaeg nõutakse.
Kalasupp
Lase vesi keema, sulata sisse sulatatud juust 2 karpi vähemalt, lisa porgandid, kartul, porru, siis kookoshelbed (pool pakki vähemalt), maitsesta Vegetaga (juurvilja puljong- pulber) või siis Knorri vedela puljongiga, kalamaitseainega, sidrunimahla sorts, tilli või peterselli kamaluga ja lõpuks tükeldatud kala sisse. Forelli asemel võib olla ükskõik mis kala, olen teinud ka ilma kalata taimetoitlastele.
Oluline on just sulatatud juust, tugeva maitsega puljong ja kookoshelbed.
Olge tublid:)
Maris, aitääääh!
VastaKustutaMuideks see sinu pakutud kukeseenepitsa oli ka äärmiselt hea maitsega. Seda vist on Austraalias päris raske järgi teha.
Ma just koostan meie nädala söögikava, täna ostame terveks nädalaks kogu nädala söögivaru kokku ja teen nimekirja vajalikest algmaterjalidest.
Proovin seda kalasuppi teha. Juba täna.
Ei ole sel pizzal midagi erilist, mida mujalt ei saa:) Võib kasutada šampinjone ka ju, lihtsalt singi ja sibulaga läbi praadida. Taigna peale määrisin adzikat, mingi chilli kaste ajab ehk ka asja ära. Paprikat ja juustu ka ning ongi valmis.
VastaKustutaTaigen oli see valmis pulber kuhu peab ainult vett juurde panema.
Ma kavatsen homme minna nädala sööki ostma, siis katsetan sinu retsepti ka ära.