Otse põhisisu juurde

Meie esimene Pad Thai


Sööme palju värskeid ja kuumtöödeldud juurvilju, värskeid köögivilju, mereande, kana, punast liha, pähkleid, piimatooteid, kala, puuvilju, tofut, kodujuuuuuuuustu, tatart, lisame toitudele rohkelt soja ja Aasia maitseaineid, mida varem pelgasime. Nii palju, kui võimalik, väldime kartulit, pastat ja riisi.

Täna mõtlesime, et õhtul võiks Pad Thaid teha. See on selline kindla peale minek. Suht raske on halba Pad Thaid teha. 
Minu "kodukassile" on Tai toidud eriti hingelähedased. 

Rahva seas austatud degustaator härra Saar tunnistas Viktoria valmistatud roa söömiskõlbulikuks ja lisas tagasihoidliku hinnangu, et esimene kodukootud Pad Thai kukkus suurepäraselt välja. 

Mida siis vaja?

25 minutit, riisinuudleid, oaidusid (serveerimiseks ja mõned näputäied lisada pannile ka), kana (kana võib asendada mereandide, veiselihaga jms), sibulat, küüslauku, tofut, munasid, tamarindi, maapähkleid, koriandrit, laimi (serveerimiseks), tšillit, soja (või fish sauce) ja tegelikult saab lisada veel banana flower´it, palm sugar´it, lemon grass´i ja öökuninganna õit, kui teil see peaks parasjagu kodus õide puhkema.   

Aga retseptidest mitte kinni pidava inimesena soovitan kõikidel improviseerida koguste, kuumuste, aegade ja muude elementidega :)  
Nii lihtne see ongi. Keeda nuudlid, prae kõik ülejäänu, välja arvatud munad. 
Sega nuudlid ja kõik muu wokipannil kokku, löö sisse paar muna. Prae.
Serveeri laimi, oaidude ja sojaga. Loputa alla külma Austraalia või Saksa õllega. 

Naudingut!

Kommentaarid

  1. Limpsti, tegi keel :P

    Aga isegi parima tahtmise juures ei kujuta ma ette, kuidas sellist hüva rooga siinkandis teha. Ses mõttes, et oki, kana, sibula ja küüslaaugu saan kätte, aga kõik need ´it-id ja muud võõrad sõnad (nagu tamarind) on siinmail sama ettekujutamatud nagu datlipuu Kuressaare lossipargis :)

    Hiinaka isu ajasid aga küll peale, nii et tuleb tavapärase köögiviljade ja kanawokiga leppida - ja peale mõned sinult saadud ideed (idud)!

    VastaKustuta
  2. Austraalias sellise roo valmistamise peale kulub (neljale inimesele) ligikaudu 12 dollarit. Nuudlid maksavad umbes 2-3, Phad Thai maitseained purgis kuskil 2.80 ja muu pudi padi tuleb veel juurde.

    Just lõpetasin telefonikõne sõbrannaga, kes kurtis, et oleks tahtnud ka seda Phad Taid teha, aga ajasin kõiksuguste maitseainetega juhtme kokku. Kui ma lähitulevikus Eestisse tulen, siis pakin suure kohvri Aasia maitseaineid kaasa külakostiks :)

    VastaKustuta
  3. Kui tahtmist on, siis pole väga raske tegelikult siingi teha. Kõige muidugi ei saa, aga tamarindipastat ja värsket sidrunheina liigub küll. Viimasti vägagi regulaarselt saada nt Solarise toidupoest. Ja kui siit ei leia, siis lähiriikidest, nt Soomest, kuhu keegi ikka vahel satub, saab suuremas valikus asju ja tihtipeale odavamaltki :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Vene köögi lemmikumad road: sõrnikud

Mees on heategevuslikul viktoriinil, laps sättis end magama ja koer tuulutab jalgu taeva poole hoides oma kõhualust. Kellelgi neist pole mulle ühtegi pretensiooni ning otsustasin  õhtusöögiks midagi naiselikku, lihtsat ja minevikuhõngulist teha.  Kapis oli kodujuustu, munasid, jahu, suhkrut, soodat, äädikat ja vanillisuhkrut ehk kõik vajalikud komponendid, et valmistada lapsepõlves tihti söödud tvoroznikuid (kutsutakse ka sõrnikeks). Minu meelest asendab Austraalias saadaolev kodujuust ( cottage cheese ) suurepäraselt originaalretseptis kasutatavat kohupiima. Kuna ta on meil siin selline vedelavõitu, siis peab rohkelt jahu panema, et asi kotletina koos püsiks ja ilusti läbi praeks.   Kahjuks pole sõrnikute ajaloost kuigi palju teada, teatakse vaid nii palju, et esimese sõrniku valmistas keegi slaavlane. Sõrnikud kuuluvad ju korraga Valgevene, Ukraina ja Vene köögi toitude hulka. Miks kaks nime? Just sellepärast, et vanasti ei tuntud sellist piimatoodet nagu tvorog (творог on

Põnnidega telkimise kogemusest

Mul paluti väga intrigeerival teemal kirjutada ehk mida me sööme, aga ma kogun veidi julgust ja inspiratsiooni, kuidas sellest võimalikult poliitkorrektselt kirjutada. Nõnda, et inimestele kirjutis taimetoidulisuse propageerimisena ei tunduks, samas ise ei taha ka väga üksikasjadesse laskuda, sest inimestel on kombeks uurida ajuvabasid ja asjasse mitte puutuvaid asju stiilis, kust sa oma valku saad ja kas võtad B12 vitamiine lisandina.  Aga sellest kõigest äkki järgmises postituses? Või kui mind juba sissejuhatuses kividega loopima hakatakse, siis võib-olla jätan selle teema enda tervise huvides kajastamata. Nagu tead voodielust kirjutamisega. Kõik teavad, et see toimub, aga üksikasjadesse ei tahaks pühendatud olla.  Praegu tahaks rääkida kiire loo meie aastavahetusest. Algas see seiklus pastaka keerutusega. Istusin ilusal päikesepaistelisel päeval, vaatasin kaugusesse ja siis tuli välkmõte - et läheks õige aastavahetuseks kogu perega telkima! Helistasin Andresele. See on ju s

Beebi Daniel passipiltide seeria