Sööme palju värskeid ja kuumtöödeldud juurvilju, värskeid köögivilju, mereande, kana, punast liha, pähkleid, piimatooteid, kala, puuvilju, tofut, kodujuuuuuuuustu, tatart, lisame toitudele rohkelt soja ja Aasia maitseaineid, mida varem pelgasime. Nii palju, kui võimalik, väldime kartulit, pastat ja riisi.
Täna mõtlesime, et õhtul võiks Pad Thaid teha. See on selline kindla peale minek. Suht raske on halba Pad Thaid teha.
Minu "kodukassile" on Tai toidud eriti hingelähedased.
Rahva seas austatud degustaator härra Saar tunnistas Viktoria valmistatud roa söömiskõlbulikuks ja lisas tagasihoidliku hinnangu, et esimene kodukootud Pad Thai kukkus suurepäraselt välja.
Mida siis vaja?
25 minutit, riisinuudleid, oaidusid (serveerimiseks ja mõned näputäied lisada pannile ka), kana (kana võib asendada mereandide, veiselihaga jms), sibulat, küüslauku, tofut, munasid, tamarindi, maapähkleid, koriandrit, laimi (serveerimiseks), tšillit, soja (või fish sauce) ja tegelikult saab lisada veel banana flower´it, palm sugar´it, lemon grass´i ja öökuninganna õit, kui teil see peaks parasjagu kodus õide puhkema.
Aga retseptidest mitte kinni pidava inimesena soovitan kõikidel improviseerida koguste, kuumuste, aegade ja muude elementidega :)
Nii lihtne see ongi. Keeda nuudlid, prae kõik ülejäänu, välja arvatud munad.
Sega nuudlid ja kõik muu wokipannil kokku, löö sisse paar muna. Prae.
Serveeri laimi, oaidude ja sojaga. Loputa alla külma Austraalia või Saksa õllega.
Naudingut!
Limpsti, tegi keel :P
VastaKustutaAga isegi parima tahtmise juures ei kujuta ma ette, kuidas sellist hüva rooga siinkandis teha. Ses mõttes, et oki, kana, sibula ja küüslaaugu saan kätte, aga kõik need ´it-id ja muud võõrad sõnad (nagu tamarind) on siinmail sama ettekujutamatud nagu datlipuu Kuressaare lossipargis :)
Hiinaka isu ajasid aga küll peale, nii et tuleb tavapärase köögiviljade ja kanawokiga leppida - ja peale mõned sinult saadud ideed (idud)!
Austraalias sellise roo valmistamise peale kulub (neljale inimesele) ligikaudu 12 dollarit. Nuudlid maksavad umbes 2-3, Phad Thai maitseained purgis kuskil 2.80 ja muu pudi padi tuleb veel juurde.
VastaKustutaJust lõpetasin telefonikõne sõbrannaga, kes kurtis, et oleks tahtnud ka seda Phad Taid teha, aga ajasin kõiksuguste maitseainetega juhtme kokku. Kui ma lähitulevikus Eestisse tulen, siis pakin suure kohvri Aasia maitseaineid kaasa külakostiks :)
Kui tahtmist on, siis pole väga raske tegelikult siingi teha. Kõige muidugi ei saa, aga tamarindipastat ja värsket sidrunheina liigub küll. Viimasti vägagi regulaarselt saada nt Solarise toidupoest. Ja kui siit ei leia, siis lähiriikidest, nt Soomest, kuhu keegi ikka vahel satub, saab suuremas valikus asju ja tihtipeale odavamaltki :)
VastaKustuta