Otse põhisisu juurde

Meie esimene Pad Thai


Sööme palju värskeid ja kuumtöödeldud juurvilju, värskeid köögivilju, mereande, kana, punast liha, pähkleid, piimatooteid, kala, puuvilju, tofut, kodujuuuuuuuustu, tatart, lisame toitudele rohkelt soja ja Aasia maitseaineid, mida varem pelgasime. Nii palju, kui võimalik, väldime kartulit, pastat ja riisi.

Täna mõtlesime, et õhtul võiks Pad Thaid teha. See on selline kindla peale minek. Suht raske on halba Pad Thaid teha. 
Minu "kodukassile" on Tai toidud eriti hingelähedased. 

Rahva seas austatud degustaator härra Saar tunnistas Viktoria valmistatud roa söömiskõlbulikuks ja lisas tagasihoidliku hinnangu, et esimene kodukootud Pad Thai kukkus suurepäraselt välja. 

Mida siis vaja?

25 minutit, riisinuudleid, oaidusid (serveerimiseks ja mõned näputäied lisada pannile ka), kana (kana võib asendada mereandide, veiselihaga jms), sibulat, küüslauku, tofut, munasid, tamarindi, maapähkleid, koriandrit, laimi (serveerimiseks), tšillit, soja (või fish sauce) ja tegelikult saab lisada veel banana flower´it, palm sugar´it, lemon grass´i ja öökuninganna õit, kui teil see peaks parasjagu kodus õide puhkema.   

Aga retseptidest mitte kinni pidava inimesena soovitan kõikidel improviseerida koguste, kuumuste, aegade ja muude elementidega :)  
Nii lihtne see ongi. Keeda nuudlid, prae kõik ülejäänu, välja arvatud munad. 
Sega nuudlid ja kõik muu wokipannil kokku, löö sisse paar muna. Prae.
Serveeri laimi, oaidude ja sojaga. Loputa alla külma Austraalia või Saksa õllega. 

Naudingut!

Kommentaarid

  1. Limpsti, tegi keel :P

    Aga isegi parima tahtmise juures ei kujuta ma ette, kuidas sellist hüva rooga siinkandis teha. Ses mõttes, et oki, kana, sibula ja küüslaaugu saan kätte, aga kõik need ´it-id ja muud võõrad sõnad (nagu tamarind) on siinmail sama ettekujutamatud nagu datlipuu Kuressaare lossipargis :)

    Hiinaka isu ajasid aga küll peale, nii et tuleb tavapärase köögiviljade ja kanawokiga leppida - ja peale mõned sinult saadud ideed (idud)!

    VastaKustuta
  2. Austraalias sellise roo valmistamise peale kulub (neljale inimesele) ligikaudu 12 dollarit. Nuudlid maksavad umbes 2-3, Phad Thai maitseained purgis kuskil 2.80 ja muu pudi padi tuleb veel juurde.

    Just lõpetasin telefonikõne sõbrannaga, kes kurtis, et oleks tahtnud ka seda Phad Taid teha, aga ajasin kõiksuguste maitseainetega juhtme kokku. Kui ma lähitulevikus Eestisse tulen, siis pakin suure kohvri Aasia maitseaineid kaasa külakostiks :)

    VastaKustuta
  3. Kui tahtmist on, siis pole väga raske tegelikult siingi teha. Kõige muidugi ei saa, aga tamarindipastat ja värsket sidrunheina liigub küll. Viimasti vägagi regulaarselt saada nt Solarise toidupoest. Ja kui siit ei leia, siis lähiriikidest, nt Soomest, kuhu keegi ikka vahel satub, saab suuremas valikus asju ja tihtipeale odavamaltki :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Vene köögi lemmikumad road: sõrnikud

Mees on heategevuslikul viktoriinil, laps sättis end magama ja koer tuulutab jalgu taeva poole hoides oma kõhualust. Kellelgi neist pole mulle ühtegi pretensiooni ning otsustasin  õhtusöögiks midagi naiselikku, lihtsat ja minevikuhõngulist teha.  Kapis oli kodujuustu, munasid, jahu, suhkrut, soodat, äädikat ja vanillisuhkrut ehk kõik vajalikud komponendid, et valmistada lapsepõlves tihti söödud tvoroznikuid (kutsutakse ka sõrnikeks). Minu meelest asendab Austraalias saadaolev kodujuust ( cottage cheese ) suurepäraselt originaalretseptis kasutatavat kohupiima. Kuna ta on meil siin selline vedelavõitu, siis peab rohkelt jahu panema, et asi kotletina koos püsiks ja ilusti läbi praeks.   Kahjuks pole sõrnikute ajaloost kuigi palju teada, teatakse vaid nii palju, et esimese sõrniku valmistas keegi slaavlane. Sõrnikud kuuluvad ju korraga Valgevene, Ukraina ja Vene köögi toitude hulka. Miks kaks nime? Just sellepärast, et vanasti ei tuntud sellist piimatoodet nagu tvor...

Esmamulje Austraalia lasteaiast seestpoolt

Ma ei teagi täpselt, kust alustada oma esimeste tööpäevade muljete vahendamisega. Kas kõige hullemast või totaalselt vaikida ning lapsevanemaid Austraalia lasteaia sisekliima kirjeldamisega mitte šokeerida? Ma tahtsin tegelikult juba esimesel päeval end virtuaalsele paberile välja elada, aga siis olin vaimselt nii läbi, ja ikka kaalutlesin sisemuses - kas peaks selle tõe avalikkuse ette paiskama? Nimesid ma muidugi ei nimeta, üldistada ka ei saa, sest hetkel olen vaid ühes päevahoius/lastekeskuses töötanud ja kindlasti nende keskuste kvaliteeditasemed varieeruvad tugevalt. Võivad olla nagu öö ja päev! Minu oma on siis väga-väga tume öö. Nii tume, et isegi kobades väljapääsu ei leia!  Rääkides esmamuljest, siis pean välja tooma sellise tõsiasja, et minu lasteaia kõrval asub ALKOHOLIPOOD. Saate aru, drive-in alkopood on kohe lasteaia kõrvalhooneks. See üllatas mind väga, sest lasteaed, kus ma siis praktikat teen, asub vaikses Austraalia magalarajoonis, kus teisi poode ja muid as...

Austraaliast Eestisse tagasi kolimise võimalikkusest

Seekordsel Eesti külastusel on veidi teistsugune maik juures, täitsa algusest peale, veel enne lennupiletite broneerimist otsustasime, et kui Eestisse tuleme, siis vaatame teistsugusema pilguga ringi ja paneme Eesti elu nüansse kõrva taha - et kas meil oleks kunagi lootust siia tagasi tulla? Kellena? Milleks? Millal? Kaua võib välismaal majanduspõgenikena elada?! Millal me end ometi realiseerime!?   Eks neid segaseid läbimõtlematuid mõtteid on juba pikalt olnud. Kui nüüd, pea kuu aega Eestis aega veetnuna Eestisse tagasi kolimise idee realiseerimise tõenäosust hinnata, pean kahetsusega tõdema, et see tundub üsna võimatu. Ma ei tea, kuidas minu pere meespool tunneb, aga mina tunnen end Eestis olles võõrkehana. Kui nüüd mõelda, siis olen alati tundnud. Ma tean kindlalt, et Eestisse tagasi kolides hakkaks minu süda kripeldama - et mis kõik asjad elus tegemata ja nägemata jäävad. Austraalia elu ja -stiil on meid paljude unistusteni lähemale viinud või aidanud neid isegi sisuliselt...