Otse põhisisu juurde

Tööotsingud

Tahaks hullult aktuaalsetel teemadel sõna võtta ja midagi arvata, aga pole viimase kolme nädala jooksul sisuliselt kordagi televiisorit sisse lülitanud ega kuigi põhjalikult uudiseid lugenud ning maailmas toimuvaga kursis olnud. Õhtuti, kui aega saan ja energiat jagub, siis loen oma koolitükke ja üritan seadusandlusest, sisekorra eeskirjadest ja muudest ametlikest dokumentidest õppeainete jaoks õigeid vastuseid välja noppida. Päeval on mul kas töö ja 12 kratti kukil või kui olen kodus, siis on ainult üks väike kratt kantseldada, tahaks vabal ajal veel veidi keha liigutada ja teiste pereliikmetega aega veeta ja head toitu süüa ja siis jääbki blogimine 125. kohale. 

Ma käisin täna kahel tööintervjuul kahes erinevas lasteaias. Nimesid ja asukohtasid ei nimeta, aga ma pidin pikale kukkuma, sest minu esimene praktikakoht ongi tõeliselt peajagu üle neist lasteaedadest! Puhtam, avaram ja värske varustuse ning uute mänguasjadega. Ja ma ikka veel virisen? Minu ülemus on soliidne ja professionaalne, hea kõnepruugiga, samal ajal, kui mõni potentsiaalne "ülemus", kes mind intervjuueris ei osanud pikemaid sõnu välja öelda, oli nii räiges miniseelikus, et pool tutti paistis ning ülemine topp varjas vaid nibud ära. Nägin muuseas tööintervjuul ära, kui ta paljundusmasina juures askeldas, mis joonistused on selle noore naise kehal...

Tundub, et meie kodu piirkonnal on mingi needus peal ja siin ei olegi normaalseid kohti, kus minutaoline pedant töötada tahaks. Jätkan otsinguid ja homme kaen üle jõe, lõuna poole. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Vene köögi lemmikumad road: sõrnikud

Mees on heategevuslikul viktoriinil, laps sättis end magama ja koer tuulutab jalgu taeva poole hoides oma kõhualust. Kellelgi neist pole mulle ühtegi pretensiooni ning otsustasin  õhtusöögiks midagi naiselikku, lihtsat ja minevikuhõngulist teha.  Kapis oli kodujuustu, munasid, jahu, suhkrut, soodat, äädikat ja vanillisuhkrut ehk kõik vajalikud komponendid, et valmistada lapsepõlves tihti söödud tvoroznikuid (kutsutakse ka sõrnikeks). Minu meelest asendab Austraalias saadaolev kodujuust ( cottage cheese ) suurepäraselt originaalretseptis kasutatavat kohupiima. Kuna ta on meil siin selline vedelavõitu, siis peab rohkelt jahu panema, et asi kotletina koos püsiks ja ilusti läbi praeks.   Kahjuks pole sõrnikute ajaloost kuigi palju teada, teatakse vaid nii palju, et esimese sõrniku valmistas keegi slaavlane. Sõrnikud kuuluvad ju korraga Valgevene, Ukraina ja Vene köögi toitude hulka. Miks kaks nime? Just sellepärast, et vanasti ei tuntud sellist piimatoodet nagu tvorog (творог on

Põnnidega telkimise kogemusest

Mul paluti väga intrigeerival teemal kirjutada ehk mida me sööme, aga ma kogun veidi julgust ja inspiratsiooni, kuidas sellest võimalikult poliitkorrektselt kirjutada. Nõnda, et inimestele kirjutis taimetoidulisuse propageerimisena ei tunduks, samas ise ei taha ka väga üksikasjadesse laskuda, sest inimestel on kombeks uurida ajuvabasid ja asjasse mitte puutuvaid asju stiilis, kust sa oma valku saad ja kas võtad B12 vitamiine lisandina.  Aga sellest kõigest äkki järgmises postituses? Või kui mind juba sissejuhatuses kividega loopima hakatakse, siis võib-olla jätan selle teema enda tervise huvides kajastamata. Nagu tead voodielust kirjutamisega. Kõik teavad, et see toimub, aga üksikasjadesse ei tahaks pühendatud olla.  Praegu tahaks rääkida kiire loo meie aastavahetusest. Algas see seiklus pastaka keerutusega. Istusin ilusal päikesepaistelisel päeval, vaatasin kaugusesse ja siis tuli välkmõte - et läheks õige aastavahetuseks kogu perega telkima! Helistasin Andresele. See on ju s

Beebi Daniel passipiltide seeria