Otse põhisisu juurde

Jälle Bangkokis

Tais on praegu kell 13:05.
Istume Bangkoki kesklinna ühes kohvikus, joome kehade jahutuseks külma õlut ja ootame, kui kell saab 18.00, sest siis lahkub meie buss Bangkokist ja me sõidame Koh Pha-Nganile. Enam me Bangkoki tagasi ei tule, sest lõunast liigume Malaisiasse ja 1.detsembril läheb sealt meie lennuk. Edasi.

Tahtsime kirjutada mõnedest tähelepanekutest, mida oleme siiani Tai kohta teinud.
Esiteks: taid söövad lusika ja kahvliga. Lusikas peab olema paremas käes, kahvel vasakus. Lusikaga süüakse, kui aga sööd kahvliga, siis seda peetakse ebaviisakaks. Kahvel on taidel noa eest.

Teiseks: Taidel on praegu aasta 2552. Alguses arvasime, et see on mingi eksitus,viga, kui ühe toote peal seda "kehtiv kuni" aastat nägime, siis nägime mõningaid ürituste reklaame televisioonis ja veendusimegi selles, et siin ei kehti meie kalender. Neil on oma. Taidel algas 0.aasta 543 aastat enne, kui meie oma.

Kolmandaks: taid võtavad oma jalanõud enne sisenemist templisse, poodi, restorani, turismifirmasse, netikohvikusse. Bangkokis kehtib see reegel vaid templite puhul, kuid peaaegu igal pool mujal Tais võetakse jalanõud jalast ära ka enne sisenemist kohvikusse.

Uudiseks veel nii palju, et kuigi meie magamiskohad on olnud siiani suhteliselt puhtad ja vahetatud voodiriietega, olen ma endale kuskilt mingisuguse nahahaiguse saanud. Haigus on üsna värske ja paaripäevane, lööve kätel, kaelal ja põsel on tugevam ning hakkab sügelema, kui saab niiskust. Ostsime allergiaravimeid, kuid need ei ole löövet maha võtnud. Ise kahtlustame sügelisi.

Eks paistab, võib olla peab väävlisalvi kuuri läbi tegema.

Kommentaarid

  1. Ma tahtsin mainida seda, et kuigi ma ei kommenteeri, siis ma hoolega loen. Lihtsalt sealt Google Readerist ei vinni tulla kommima :) Ja ma olen endiselt kuri, et Tais on odav massaaž.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Vene köögi lemmikumad road: sõrnikud

Mees on heategevuslikul viktoriinil, laps sättis end magama ja koer tuulutab jalgu taeva poole hoides oma kõhualust. Kellelgi neist pole mulle ühtegi pretensiooni ning otsustasin  õhtusöögiks midagi naiselikku, lihtsat ja minevikuhõngulist teha.  Kapis oli kodujuustu, munasid, jahu, suhkrut, soodat, äädikat ja vanillisuhkrut ehk kõik vajalikud komponendid, et valmistada lapsepõlves tihti söödud tvoroznikuid (kutsutakse ka sõrnikeks). Minu meelest asendab Austraalias saadaolev kodujuust ( cottage cheese ) suurepäraselt originaalretseptis kasutatavat kohupiima. Kuna ta on meil siin selline vedelavõitu, siis peab rohkelt jahu panema, et asi kotletina koos püsiks ja ilusti läbi praeks.   Kahjuks pole sõrnikute ajaloost kuigi palju teada, teatakse vaid nii palju, et esimese sõrniku valmistas keegi slaavlane. Sõrnikud kuuluvad ju korraga Valgevene, Ukraina ja Vene köögi toitude hulka. Miks kaks nime? Just sellepärast, et vanasti ei tuntud sellist piimatoodet nagu tvorog (творог on

Põnnidega telkimise kogemusest

Mul paluti väga intrigeerival teemal kirjutada ehk mida me sööme, aga ma kogun veidi julgust ja inspiratsiooni, kuidas sellest võimalikult poliitkorrektselt kirjutada. Nõnda, et inimestele kirjutis taimetoidulisuse propageerimisena ei tunduks, samas ise ei taha ka väga üksikasjadesse laskuda, sest inimestel on kombeks uurida ajuvabasid ja asjasse mitte puutuvaid asju stiilis, kust sa oma valku saad ja kas võtad B12 vitamiine lisandina.  Aga sellest kõigest äkki järgmises postituses? Või kui mind juba sissejuhatuses kividega loopima hakatakse, siis võib-olla jätan selle teema enda tervise huvides kajastamata. Nagu tead voodielust kirjutamisega. Kõik teavad, et see toimub, aga üksikasjadesse ei tahaks pühendatud olla.  Praegu tahaks rääkida kiire loo meie aastavahetusest. Algas see seiklus pastaka keerutusega. Istusin ilusal päikesepaistelisel päeval, vaatasin kaugusesse ja siis tuli välkmõte - et läheks õige aastavahetuseks kogu perega telkima! Helistasin Andresele. See on ju s

Beebi Daniel passipiltide seeria