Otse põhisisu juurde

Elust enesest

Magame koguaeg toimetades 18:30 uudised maha ja kell 21:30 magame juba sõna otseses mõttes. Kuidagi peab ennast ikka uudistega kursis hoidma. 

Hommikul kuulame koguaeg Rocki raadiot, kus tuleb igasuguseid kõmulisi uudiseid. Näiteks täna sain teada, et firmas, milles ma töötan, maksab oma tippudele 50000-dollarilisi Prantsusmaa "töö"reise kinni. Rahvas jälle natuke märatseb ja sinnapaika asi jääb. Kuni järgmise korrani. Ah, missuguse riigi riigifirmas, siis olemasolevaid avatuid võimalusi ei kasutataks? Lüpstakse Eestis ja lüpstakse Austraalias. Siin lihtsalt veidi suurejoonelisemalt.

Eile poole tee peal kesklinna (meil on siit kesklinna umbes 12 km jalgrattateed) läks mul jalgrattakumm katki ja lonkisime nukralt koju. Vahepeal muidugi päris mitu inimest pakkusid abi ja kevaduimas oleksin oma telefoni tänavale vedelema jätnud, kui tähelepanelik härra Saar poleks teda osanud ülesse korjata. 

See, et Eesti kultuurist ja eluolust hakkame võõranduma, andis kinnitust eelmisel nädalal tehtud hapukapsaroog. No, liiga kange värk on ikka! Tervelt kaks päeva käisid meie soolikates sellised tuumasõjad. Kuniks lõpuks asi maha rahunes ja oma eludega edasi sai minna. 

Andres niisutab parasjagu aeda ja kuigi kastmishooaeg hakkab alles kunagi paar kuud hiljem, siis puurkaevu veetaseme hoidmiseks peab kord nädalas 15 minutit vett kasutama.

Inimesed, kes teevad süüa ja kellele meeldivad erinevad maitsed, neile soovitame Satay kastet+ riisi ja garanteerime, et silmad lähevad erinevatest maitsetest punni. 
Väga hea on. 

Meil on lambalihaõhtu. Mõtlesime esialgu Gruusia hartšod teha, aga siis otsustasime tahkema toidu- Usbeki plovi kasuks. 
Lambaliha + riis+ riivitud porgandid+ mitukümmend küüslauguküünt+ pipart+ soola. Vett! Liha eeltöödelda ja siis kõik koos kihtidena (liha, riisi ja porgandikiht, vahele torgata küüslaugud) madalal tulel hautada.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Vene köögi lemmikumad road: sõrnikud

Mees on heategevuslikul viktoriinil, laps sättis end magama ja koer tuulutab jalgu taeva poole hoides oma kõhualust. Kellelgi neist pole mulle ühtegi pretensiooni ning otsustasin  õhtusöögiks midagi naiselikku, lihtsat ja minevikuhõngulist teha.  Kapis oli kodujuustu, munasid, jahu, suhkrut, soodat, äädikat ja vanillisuhkrut ehk kõik vajalikud komponendid, et valmistada lapsepõlves tihti söödud tvoroznikuid (kutsutakse ka sõrnikeks). Minu meelest asendab Austraalias saadaolev kodujuust ( cottage cheese ) suurepäraselt originaalretseptis kasutatavat kohupiima. Kuna ta on meil siin selline vedelavõitu, siis peab rohkelt jahu panema, et asi kotletina koos püsiks ja ilusti läbi praeks.   Kahjuks pole sõrnikute ajaloost kuigi palju teada, teatakse vaid nii palju, et esimese sõrniku valmistas keegi slaavlane. Sõrnikud kuuluvad ju korraga Valgevene, Ukraina ja Vene köögi toitude hulka. Miks kaks nime? Just sellepärast, et vanasti ei tuntud sellist piimatoodet nagu tvorog (творог on

Põnnidega telkimise kogemusest

Mul paluti väga intrigeerival teemal kirjutada ehk mida me sööme, aga ma kogun veidi julgust ja inspiratsiooni, kuidas sellest võimalikult poliitkorrektselt kirjutada. Nõnda, et inimestele kirjutis taimetoidulisuse propageerimisena ei tunduks, samas ise ei taha ka väga üksikasjadesse laskuda, sest inimestel on kombeks uurida ajuvabasid ja asjasse mitte puutuvaid asju stiilis, kust sa oma valku saad ja kas võtad B12 vitamiine lisandina.  Aga sellest kõigest äkki järgmises postituses? Või kui mind juba sissejuhatuses kividega loopima hakatakse, siis võib-olla jätan selle teema enda tervise huvides kajastamata. Nagu tead voodielust kirjutamisega. Kõik teavad, et see toimub, aga üksikasjadesse ei tahaks pühendatud olla.  Praegu tahaks rääkida kiire loo meie aastavahetusest. Algas see seiklus pastaka keerutusega. Istusin ilusal päikesepaistelisel päeval, vaatasin kaugusesse ja siis tuli välkmõte - et läheks õige aastavahetuseks kogu perega telkima! Helistasin Andresele. See on ju s

Beebi Daniel passipiltide seeria