Otse põhisisu juurde

Ajudeta mass - see kõige hullem ja hirmuäratavam!

Melbourne Etioopia kogukond tahtis korraldada Zenawi matuste puhul Melbourne kesklinnas suursuguse avaliku koosulgumise, aga viimasel hetkel otsustas Melbourne politsei selle ürituse korraldamise loa tühistada. 

(Alloleval pildil kohalik etiooplaste kogukond protesteerimas selle otsuse vastu).


www.theage.com.au
Etioopia juhti Meles Zenawit on süüdistatud laiaulatuslikes repressioonides, inimõiguste rikkumises, oma kodanike tapmises, tagakiusamistes. Zenawi oli võimul vähem ega rohkem, kui 21 aastat. 

Tuhanded etiooplased põgenesid 90-ndatel aastatel tema režiimi eest Djiboutisse, Somaaliasse, Keeniasse, Sudaani ja Egiptusesse (naaberriikidesse), kust taotleti varjupaika ja neid asutati ümber sellistesse riikidesse nagu Austraalia, Kanada, USA. 

Sellest ajast, kui Zenawi võimule tuli, muutus Victoria osariik Austraalia suurimaks etiooplaste kogukonnaks. 2006.aasta seisuga on etiooplasi Victorias üle 3000. 

Kõikide nende faktidega seoses tekkis mul päris mitu küsimust. 

Miks tahavad oma kodumaalt vägivaldse diktaatori eest põgenenud etiooplased korraldada Melbourne kesklinna väljakul avaliku matuse-kombetalituse ja tema lahkumist taga nutta?
Miks peaks üldse see neile kuidagi korda minema?

Ja miks nad protesteerivad, kui demokraatlikke väärtusi ja inimõigusi austav Austraalia keelab korraldada Melbourne kesklinnas avalikku grupinuttu? 

Minge korraldage, rentige pind, korraldage itk kellegi kodus, aga miks peaks Austraalia toetama selle mehe (kes vägistas oma inimesi, ajas nad oma kodumaalt minema) avaliku leinaürituse korraldamist?  

Tuhanded inimesed olid kaamera ees endal leinakurbusest riideid puruks rebimas, lipuga lehvitamas, nuttes, looma kombel ulgumas, süüdistades Melbourne politseid nende inimõiguste, eneseväljendamisõiguse piiramises.

Mis toimub?? Mulle tekitavad sellised hullunud ja ajudeta massid ning nende liikumised külmavärinaid üle terve keha. Kuhu sa oma aju panid ja kui see sul kaasas on, miks sa seda ei kasuta?

Õnneks tasakaalustas seda ärritunud Austraalia Etioopia massi mõni mõistlikum sõnavõtt, kus kutsuti etiooplasi kuulama mõistust, mitte alluma ajupesule ja provokatsioonidele: 

The real tragedy of the following story lies in the fact that the regime in Ethiopia has successfully made many innocent civilians believe its own lies that the late tyrant Meles Zenawi had been a “hero.” By repeating the same two or three sentences again and again (for almost two weeks), through multiple cadres, journalists, public figures and regime officials, the Bereket Simon propaganda machine has tried to wipe out the “tyrant, human rights abuser” Meles Zenawi from the minds of the peoples in Ethiopia, and replace it with the fake “heroic” Meles Zenawi, whom the world has suddenly come to know since the announcement of his death on the state-held media stations on Aug. 21, 2012. For millions in Ethiopia – especially, the Oromo, Gambella, Ogaden, Sidama and others, Zenawi had been the perpetrator and the mastermind of crimes against humanity; no amount of repeated lies can rectify the thousands killed by Zenawi’s direct orders; the thousands of political prisoners still languishing in prison camps; the hundreds who had died from drowning in the Red Sea (watch video below) or from exhaustion in the desert while escaping Zenawi’s Ethiopia; and the thousands more refugees in Somaliland, Yemen, Kenya – who are forced to inhumane living in refugee camps due to the political conditions he had created in the Empire. Millions of civilians are still crying in every corner of the world (from Australia to Oromia to Canada, and everything else in between) at the memory of the human rights abuses they or their loved ones had experienced over the last 21 years in Zenawi’s Ethiopia (and are still experiencing now that the remaining regime has vowed to continue more of the same policies of repression). The least one Oromo, Ogadeni, Sidama or others can ask in this situation is for regime loyalists to respect the exiles’ new-found sense of security and peace in Diaspora. Gloating over a lie in public-space for the mastermind of the crimes against humanity of the last 21 years in Oromia, Gambella, Ogaden, Sidama and elsewhere just creates new pains and new anguished memories, in addition to provoking old ones. The fight against the state’s propaganda and repression machinery must continue everywhere until individuals and nations are free from it.

Please read below the statement from the Australian Oromo Community Association in Victoria for the account of the incident in Melbourne.

Hirmutav on lihtsalt see, et ratsionaalselt mõtlevaid inimesi on üksikud. Suurem mass läheb mingi tobeda rahvusliku propagandaga kaasa, keerab ennast nii ülesse ja on nõus oma "kangelase" nimel kõike tegema (vt Eesti Veerpalu skandaal). 

Kas need hullunud massid peaksid Austraalias olema ja elama?

Äkki peaksid Austraalia etiooplased taasühinema oma rahvuskangelastega ja elama riigis, kus nende vabadusi ei piirata ja kõik on võimalik. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Vene köögi lemmikumad road: sõrnikud

Mees on heategevuslikul viktoriinil, laps sättis end magama ja koer tuulutab jalgu taeva poole hoides oma kõhualust. Kellelgi neist pole mulle ühtegi pretensiooni ning otsustasin  õhtusöögiks midagi naiselikku, lihtsat ja minevikuhõngulist teha.  Kapis oli kodujuustu, munasid, jahu, suhkrut, soodat, äädikat ja vanillisuhkrut ehk kõik vajalikud komponendid, et valmistada lapsepõlves tihti söödud tvoroznikuid (kutsutakse ka sõrnikeks). Minu meelest asendab Austraalias saadaolev kodujuust ( cottage cheese ) suurepäraselt originaalretseptis kasutatavat kohupiima. Kuna ta on meil siin selline vedelavõitu, siis peab rohkelt jahu panema, et asi kotletina koos püsiks ja ilusti läbi praeks.   Kahjuks pole sõrnikute ajaloost kuigi palju teada, teatakse vaid nii palju, et esimese sõrniku valmistas keegi slaavlane. Sõrnikud kuuluvad ju korraga Valgevene, Ukraina ja Vene köögi toitude hulka. Miks kaks nime? Just sellepärast, et vanasti ei tuntud sellist piimatoodet nagu tvorog (творог on

Põnnidega telkimise kogemusest

Mul paluti väga intrigeerival teemal kirjutada ehk mida me sööme, aga ma kogun veidi julgust ja inspiratsiooni, kuidas sellest võimalikult poliitkorrektselt kirjutada. Nõnda, et inimestele kirjutis taimetoidulisuse propageerimisena ei tunduks, samas ise ei taha ka väga üksikasjadesse laskuda, sest inimestel on kombeks uurida ajuvabasid ja asjasse mitte puutuvaid asju stiilis, kust sa oma valku saad ja kas võtad B12 vitamiine lisandina.  Aga sellest kõigest äkki järgmises postituses? Või kui mind juba sissejuhatuses kividega loopima hakatakse, siis võib-olla jätan selle teema enda tervise huvides kajastamata. Nagu tead voodielust kirjutamisega. Kõik teavad, et see toimub, aga üksikasjadesse ei tahaks pühendatud olla.  Praegu tahaks rääkida kiire loo meie aastavahetusest. Algas see seiklus pastaka keerutusega. Istusin ilusal päikesepaistelisel päeval, vaatasin kaugusesse ja siis tuli välkmõte - et läheks õige aastavahetuseks kogu perega telkima! Helistasin Andresele. See on ju s

Beebi Daniel passipiltide seeria