Ma tean, et see blogi kaldub rohkem maitseelamusi vahendama, kuid muud liiki elamusi, kuid ma luban ennast lähinädalatel parandada ja sügavamatest teemadest kirjutada. Peas ja hinges toimub liiga palju, et seda mitte tähele panna :)
Praegu peate leppima nii öelda kirjutamise "kiirtoiduga".
Mulle meeldivad õhtud, kui meil on mõlemal aega ja tahtmist, et võrdsete vastastena toidu valmistamise duelle maha pidada. Paar korda nädalas askeldame koos köögis ja naudime kogu protsessi 100%. Välja arvatud muidugi see nõude pesemise ja kuivatamise etapp!
Ma mäletan, aastaid tagasi, kui Andres elas Saksamaal ja oli täiskohaga poissmees, siis iga kord, kui ta külmkappi nägin (milles oli tavaliselt isegi hiir ennast ülesse poonud), hakkas mul sellest tüübist nii kahju, et tahtsin kohe tedaendale meheks võtta korralikult sööma õpetada.
Aga ta ikkagi üritas oma lõhevõileivaga muljet avaldada.
"Kas see ei ole mitte kõige parem võileib, mis sa söönud oled," nurus ta kiitust.
Ja ta hommiku-lõuna-õhtusööke nähes mõtlesin, et kaua võib üks inimene kõikidest nendest purgitoodetest ja valmistoitudest toituda?
"Õun lõunasöögiks? Kas seda palju pole, mees? Kaal läheb käest ära!" norisin mina.
Siis kurtis Ants, et ta ei oskagi miskit teha- ei praadida, keeta ja üldse ühtegi toorainet söödavaks seguks keerata.
Bullshit.
Nagu selgus viimases köögiduellis. Mina pidin magusast kartulist, kõrvitsast ja muudest kollastest-rohelistest juurikatest keelt alla viiva toidu tegema ja tema võttis eesmärgiks valmistada perfektse suus sulava Itaalia kana.
Põikpäise inimesena ei tahaks ma tunnistada tema ülevõimu ja võitu, aga see KANA oli nii hea, et ma pean retsepti siinsete lugejatega jagama. Võib-olla võimendas selle kana maitset tol õhtul valitsenud õhkkond ja tunded: kui sa vaatad seda askeldavat siilikest ja põlved lähevad lihtsalt armastusest (või sellest, et põlved on jooksmisest haiged?) nõrgaks.
Kuid kindlasti oli oma roll mängida serveeritud toiduainetel.
Võtad kanafilee, peksad seda natuke.
Ehk saad raske tööpäeva jooksul kogutud stressi välja peksta!
Lased naisel ka kana peksta :)
Et siis kana lamedaks.
Mõistlik oleks ahi 200 kraadi peale panna.
Määri filee kokku pesto ja Philadelphia toorjuustuga.
Keera määritud lamedaks pekstud kana rulli.
Rulli ümber keera viil Prosciuttot.
Et kogu kompositsioon koos püsiks, klammerda hambatikuga sink kana külge kinni.
Pane 10-15 minutiks 200-kraadisesse kuumusesse.
Nimeta valmistoodangut "küpsetatud Itaalia kanaks".
Praegu peate leppima nii öelda kirjutamise "kiirtoiduga".
Andres jäi laua alla kinni 2012 |
Ma mäletan, aastaid tagasi, kui Andres elas Saksamaal ja oli täiskohaga poissmees, siis iga kord, kui ta külmkappi nägin (milles oli tavaliselt isegi hiir ennast ülesse poonud), hakkas mul sellest tüübist nii kahju, et tahtsin kohe teda
Aga ta ikkagi üritas oma lõhevõileivaga muljet avaldada.
"Kas see ei ole mitte kõige parem võileib, mis sa söönud oled," nurus ta kiitust.
Ja ta hommiku-lõuna-õhtusööke nähes mõtlesin, et kaua võib üks inimene kõikidest nendest purgitoodetest ja valmistoitudest toituda?
"Õun lõunasöögiks? Kas seda palju pole, mees? Kaal läheb käest ära!" norisin mina.
Siis kurtis Ants, et ta ei oskagi miskit teha- ei praadida, keeta ja üldse ühtegi toorainet söödavaks seguks keerata.
Bullshit.
Nagu selgus viimases köögiduellis. Mina pidin magusast kartulist, kõrvitsast ja muudest kollastest-rohelistest juurikatest keelt alla viiva toidu tegema ja tema võttis eesmärgiks valmistada perfektse suus sulava Itaalia kana.
Põikpäise inimesena ei tahaks ma tunnistada tema ülevõimu ja võitu, aga see KANA oli nii hea, et ma pean retsepti siinsete lugejatega jagama. Võib-olla võimendas selle kana maitset tol õhtul valitsenud õhkkond ja tunded: kui sa vaatad seda askeldavat siilikest ja põlved lähevad lihtsalt armastusest (
Kuid kindlasti oli oma roll mängida serveeritud toiduainetel.
Võtad kanafilee, peksad seda natuke.
Ehk saad raske tööpäeva jooksul kogutud stressi välja peksta!
Lased naisel ka kana peksta :)
Et siis kana lamedaks.
Mõistlik oleks ahi 200 kraadi peale panna.
Määri filee kokku pesto ja Philadelphia toorjuustuga.
Keera määritud lamedaks pekstud kana rulli.
Rulli ümber keera viil Prosciuttot.
Et kogu kompositsioon koos püsiks, klammerda hambatikuga sink kana külge kinni.
Pane 10-15 minutiks 200-kraadisesse kuumusesse.
Nimeta valmistoodangut "küpsetatud Itaalia kanaks".
Kommentaarid
Postita kommentaar