Otse põhisisu juurde

Porgandi-Tšiili hanemaltsa seemne päts


1/3 tass loputatud Tšiili hanemaltsa seemneid ( kinoa, inglise keeles quinoa
2/3 klaasi vett
3/4 klaasi täisterajahu
1/2 klaasi mandlijahu
1/4 klaasi pruunsuhkrut
1 tl soodat
Näputäis soola
1 tl jahvatatud muskaatpähkleid
1/8 tl jahvatatud kardemoni
300 g riivitud porgandeid
1/4 klaasi kõrvitsaseemneid
2 muna
200 g madala rasvasisaldusega kodujuustu
1/4 klaasi oliiviõli või muud taimeõli
75 g rosinaid (valikuline)
  1. Eelkuumuta ahi 185 ° peale. Pihusta leiva- või mõne muu küpsetusvormi peale õli, pane õlitatud vormile küpsetuspaber. 
  2. Pane kinoa potti, lisa vett, aja hanemaltsa seemned õrnalt podisema ja keda veel umbes 10 minutit või kuni peaaegu kogu vesi on kadunud. Võta pott tulelt , kata see kinni  ja lase 5 minutit seista.
  3. Suures kausis sega kokku jahu, mandlijahu, suhkur, sooda, sool, vürtsid ja keedetud kinoa.
  4. Sega kokku riivitud porgand ja ¼ tassi kõrvitsaseemneid.
  5. Seda köögiprotsessoris kokku munad, kodujuust, õli. Soovi korral lisa ka rosinaid. 
Kombineeri kõik kokku, sega põhjalikult, kalla segu ettevalmistatud vormi, puista üle järelejäänud kõrvitsaseemnetega ja küpseta ahju keskosas 50-55 minutit. 

Minu esimene päts tuli selline. Seemneid peale ja rosinaid sisse ei pannud. Väga tervislik ja maitsev ja salendav, kui just tervet pätsi korraga ära ei söö. See siin peaks olema kaheteistkümne serveerimiskorra jagu. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Vene köögi lemmikumad road: sõrnikud

Mees on heategevuslikul viktoriinil, laps sättis end magama ja koer tuulutab jalgu taeva poole hoides oma kõhualust. Kellelgi neist pole mulle ühtegi pretensiooni ning otsustasin  õhtusöögiks midagi naiselikku, lihtsat ja minevikuhõngulist teha.  Kapis oli kodujuustu, munasid, jahu, suhkrut, soodat, äädikat ja vanillisuhkrut ehk kõik vajalikud komponendid, et valmistada lapsepõlves tihti söödud tvoroznikuid (kutsutakse ka sõrnikeks). Minu meelest asendab Austraalias saadaolev kodujuust ( cottage cheese ) suurepäraselt originaalretseptis kasutatavat kohupiima. Kuna ta on meil siin selline vedelavõitu, siis peab rohkelt jahu panema, et asi kotletina koos püsiks ja ilusti läbi praeks.   Kahjuks pole sõrnikute ajaloost kuigi palju teada, teatakse vaid nii palju, et esimese sõrniku valmistas keegi slaavlane. Sõrnikud kuuluvad ju korraga Valgevene, Ukraina ja Vene köögi toitude hulka. Miks kaks nime? Just sellepärast, et vanasti ei tuntud sellist piimatoodet nagu tvorog (творог on

Põnnidega telkimise kogemusest

Mul paluti väga intrigeerival teemal kirjutada ehk mida me sööme, aga ma kogun veidi julgust ja inspiratsiooni, kuidas sellest võimalikult poliitkorrektselt kirjutada. Nõnda, et inimestele kirjutis taimetoidulisuse propageerimisena ei tunduks, samas ise ei taha ka väga üksikasjadesse laskuda, sest inimestel on kombeks uurida ajuvabasid ja asjasse mitte puutuvaid asju stiilis, kust sa oma valku saad ja kas võtad B12 vitamiine lisandina.  Aga sellest kõigest äkki järgmises postituses? Või kui mind juba sissejuhatuses kividega loopima hakatakse, siis võib-olla jätan selle teema enda tervise huvides kajastamata. Nagu tead voodielust kirjutamisega. Kõik teavad, et see toimub, aga üksikasjadesse ei tahaks pühendatud olla.  Praegu tahaks rääkida kiire loo meie aastavahetusest. Algas see seiklus pastaka keerutusega. Istusin ilusal päikesepaistelisel päeval, vaatasin kaugusesse ja siis tuli välkmõte - et läheks õige aastavahetuseks kogu perega telkima! Helistasin Andresele. See on ju s

Beebi Daniel passipiltide seeria