Otse põhisisu juurde

Kuidas saada Austraalia alaliseks elanikuks? Samm # 5

Aja kõik viimased paberid kokku (resümee ja personal information vorm) ja palu paberimajanduse kohustused ka oma tööandjal täita. 

We have lodged your 186 application with the Department of Immigration and Citizenship (DIAC). Jee!!! Lõpuks. Täna. Jätan selle kuupäeva meelde! Viisa alaklass nr 186 avaldus sisse antud (sügav kergendusohe). Nüüd vaid 4-6 kuud immigratsiooniametilt vastust oodata ja kui kõik on OK, siis juba selle aastanumbri sees saame Austraalia alalisteks elanikeks. Hoia alt, Austraalia! Siis pole meist enam võimalik lahti saada. 

Kui nüüd paberimajandamise kohapealt ühtteist öelda, siis vahepeal hakkas tunduma, et me ei saagi kunagi seda avaldust sisse antud ja kõik vajalikud paberid korrektselt täidetud. Kõige rohkem vaevasime pead oma 10 aasta reisiandmete meenutamisega. Ülikooli ajal sai kõvasti Euroopas reisitud ja kuna seal enam passi templeid ei panda, siis oli väga raske konkreetseid kuupäevasid tuletada. See Personal Information vorm, kus küsitakse muuseas näiteks endiste elukaaslaste, peikade/pruutide nimesid, emade neiupõlvenimesid, endiste elukohtade aadresse ja missuguseid Austraalia linnasid kavatsed külastada jne, võttis meil mitu õhtut. Õigemini vist täitsa nädal aega?! 

Meie suursugune Agent ei soodustanud asjade sujuvat kulgemist: tema käib esmaspäevast kolmapäevani tööl; tagasi ei saa helistada, sest on pidevalt kohtumistel ning kui midagi oled valesti täitnud/mõni paber on puudu, annab ta sellest teada mitu päeva hiljem. Ta on meile ise umbes kaks korda helistanud! Kogu asjaajamise jooksul. Üks kord oli siis, kui ta oma teenuse eest arve saatis. 

Kui Andres üritas avalduse esitamise osas telefoni teel küsimusi esitada, ütles talle sekretär, et nende majas töötab 90 advokaati ning tema ei oma ülevaadet, kus nad parasjagu on. Ta võib küll teate võtta ja selle inimeseni edastada, aga ta ei saa garanteerida, et see isik täna, homme või üldse kunagi tagasi helistab. Normaalne suhtumine, eks? Mulle väga meeldib! Ma kujutan elavalt ette: et kui sa töötad Sydney kesklinna pilvelõhkujas ja teenid $200 000 aastas, siis sul ongi  sügavalt suva nendest immigrantidest, kes siia jääda tahavad ja su kliendid on. 

Nüüd on asi sees. Ametkonnad võivad mingeid lisatõendeid ja dokumente nõuda, aga kõik nimekirjas olnud paberikesed on neile edastatud. Kui nüüd meie viisa alaklassist rääkida, 186, siis 186 on mõeldud: 
Temporary Residence Transition stream is for subclass 457 visa holders who have worked for two years in the same occupation with their nominating employer (who has lodged a valid nomination with us under the Temporary Residence Transition stream), who wants to offer them a permanent position in that occupation. This visa is appropriate for the skilled workers residing in countries other than Australia or who are the temporary skilled residents of Australia.
Selleks, et sellele viisale kvalifitseeruda pead vastama järgmistele nõuetele:
  • Sul peab olema tööandja, kes sind immigratsiooniametile nomineerib
  • Pead olema vähem kui 50 aasta vanune
  • Sul peavad olema vastavad/vajalikud erialased kvalifikatsioonid
  • Sul peab olema arvestatav inglise keele tase
  • Tehakse erandeid vanuse ja inglise keele kohapealt, sõltuvalt sinu erialast, palgast ning eelnevast töökogemusest

 Viisa võimaldab sul:
  • Elada ja töötada alaliselt/määramata aja jooksul Austraalias
  • Õppida Austraalias
  • Omada kohalikku haigekassat ja saada sotsiaaltoetusi
  • Taotleda Austraalia kodakondsust
  • Sponsoreerida teisi inimesi PR-ks
  • Reisida Austraaliast sisse/välja
Tahtsime Andrese euroopalikku Curriculum Vitaed austraaliapärasemaks resümeeks vormistada, aga kuna asjad venisid ja aega nappis, siis lisasime vanale CV-le vaid viimased andmed ning jätsime ülesehituse ja formaadi samaks. Teistele Austraaliasse tulevatele ja tööle kandideerivatele inimestele soovitan (pärast koondamist tegin läbi tööandja poolt korraldatud tööintervjuu ja resümee koostamise koolituse) end kurssi viia, missugune on täpsemalt Austraalia resümee ja mida sinna MITTE MINGIL juhul lisada ei tohiks (pilt, vanus, sugu, perekondlik staatus ja isegi elukoha aadress). Austraalia eduka resümee märksõnad: eraldavad sektsioonid, alapealkirjad, leheküljenumbrid, palju korrektses keeles olevat teksti ja selgitusi, maksimaalselt 3 lehekülge pikk, tööotsija profiiliks 3-4 sisukat ning paljuütlevat reklaamlauset. Kindlasti mitte lisada soovitajate kontakte! 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Vene köögi lemmikumad road: sõrnikud

Mees on heategevuslikul viktoriinil, laps sättis end magama ja koer tuulutab jalgu taeva poole hoides oma kõhualust. Kellelgi neist pole mulle ühtegi pretensiooni ning otsustasin  õhtusöögiks midagi naiselikku, lihtsat ja minevikuhõngulist teha.  Kapis oli kodujuustu, munasid, jahu, suhkrut, soodat, äädikat ja vanillisuhkrut ehk kõik vajalikud komponendid, et valmistada lapsepõlves tihti söödud tvoroznikuid (kutsutakse ka sõrnikeks). Minu meelest asendab Austraalias saadaolev kodujuust ( cottage cheese ) suurepäraselt originaalretseptis kasutatavat kohupiima. Kuna ta on meil siin selline vedelavõitu, siis peab rohkelt jahu panema, et asi kotletina koos püsiks ja ilusti läbi praeks.   Kahjuks pole sõrnikute ajaloost kuigi palju teada, teatakse vaid nii palju, et esimese sõrniku valmistas keegi slaavlane. Sõrnikud kuuluvad ju korraga Valgevene, Ukraina ja Vene köögi toitude hulka. Miks kaks nime? Just sellepärast, et vanasti ei tuntud sellist piimatoodet nagu tvorog (творог on

Põnnidega telkimise kogemusest

Mul paluti väga intrigeerival teemal kirjutada ehk mida me sööme, aga ma kogun veidi julgust ja inspiratsiooni, kuidas sellest võimalikult poliitkorrektselt kirjutada. Nõnda, et inimestele kirjutis taimetoidulisuse propageerimisena ei tunduks, samas ise ei taha ka väga üksikasjadesse laskuda, sest inimestel on kombeks uurida ajuvabasid ja asjasse mitte puutuvaid asju stiilis, kust sa oma valku saad ja kas võtad B12 vitamiine lisandina.  Aga sellest kõigest äkki järgmises postituses? Või kui mind juba sissejuhatuses kividega loopima hakatakse, siis võib-olla jätan selle teema enda tervise huvides kajastamata. Nagu tead voodielust kirjutamisega. Kõik teavad, et see toimub, aga üksikasjadesse ei tahaks pühendatud olla.  Praegu tahaks rääkida kiire loo meie aastavahetusest. Algas see seiklus pastaka keerutusega. Istusin ilusal päikesepaistelisel päeval, vaatasin kaugusesse ja siis tuli välkmõte - et läheks õige aastavahetuseks kogu perega telkima! Helistasin Andresele. See on ju s

Millised me, eestlased, oleme?

Mul on raamaturiiulis igasugu huvitavaid raamatuid, mille lugemiseks pole siiani aega jagunud ja millest moodustasin suure kuhja oma öökapile - enne riiulisse tagasi ei pane, kui läbi loetud! Nende hulgas oli ka üsna õhukese konsistentsiga Karl Ernst von Baeri 200 aasta tagune doktoritöö.  Kas kaasaegne põlvkond teab ikka, kes oli  Karl Ernst von Baer? Kui  temaga  midagi muud  seonduvat pähe ei tule, siis võiks vähemalt kahekroonist  mäletada . Kahe krooni eest Eesti krooni lõpuajal enam midagi ei saanud, aga vähemalt on enamvähem meeles, milline tüüp kupüüri peal ilutses. Tark mees omal alal (loodusteadused), kuigi tema Tartu Ülikooli doktoritööd lugedes hakkasin mõtlema, et nii subjektiivse ning ametliku uurimuseta põhineva doktoritöö suudaksin isegi mina mõne õhtuga valmis kirjutada.  Andke ainult teema!  Baeri uurimusteemaks oli eestlaste endeemilised haigused , sealhulgas kirjeldas autor ka Eesti rahvale iseloomulikku kehaehitust, kultuuri, kliimat ja kombeid. Töö oli tr